onsdag 10 juni 2015

Kombinera text, bild och ljud

Under våren läste vi dikter, alla skrev, gav varandra kamratrespons och bearbetade dikterna. Alla illustrerade sina dikter med en bild. Därefter var det dags att tillsmmans men en kompis välja en dikt och skapa en film som lyfte fram texten.

I vårt arbete med dikter var det blanda annat det här kunskapskravet vi jobbade med:
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap. Lgr 11 s.230

Filmerna är nu klara....

Vad är bra med bloggen?

Jag har förstått att många tycker det är bra att vi använder bloggen när vi jobbar med uppdrag i och efter skolan. Däremot har vi inte pratat så mycket om vad det är ni tycker är bra. Jag skulle vilja ha lite hjälp med att samla de synpunkterna här.


Klicka på länken för att skriva in vad du tycker är bra.Tänk på att du bara får använda 40 tecken varje gång. Du får gärna svara flera gånger om du vill.


Så har några svarat



/Therese

fredag 5 juni 2015

Filmer om några av Europas länder

Vi har jobbat med Euorpa och fördjupat oss i länder. När man har jobbat med länderna fick man välja om man ville jobba enskilt, i par eller i grupp. När det arbetet var gjort fick alla använda sin information till att göra en film om sitt land. Här finns massor av information att ta del av!

Klicka på spellistan så ser du alla filmerna som finns med.




Bilderna i filmerna är egna bilder eller bilder som är hämtade på wikimedia commons